miercuri, 24 februarie 2010

Accesoriile Arabelei..

arabelastefania.blogspot.com

1. Covaciu Stefania Arabela
2. Am terminat Facultatea de Arte din Timişoara, secţia textile-tapiserie
3. Arad





Cum de ai devenit artizant handmade ?
1. întodeauna mi-a placut sã meşteresc câte ceva. Mã motiveazã sã vãd ce pot face cu mâinile mele.

Ce produse sunt cel mai greu de facut si de ce ?
2. Cred cã cel mai greu de realizat e designul produselor, şi produsele în care încerc tehnici noi. Acestea necesitã mult timp, mai multe încercãri şi rãbdare pentru a gãsi soluţiile optime.

In ce materiale iti place cel mai mult sa lucrezi?
3. Nu prea pot sã mã hotãrãsc. Imi place sa încerc tot timpul materiale noi şi sã învãt cum le pot utiliza pentru a obţine ceva frumos.










Pentru tine handmade-ul este pasiune, hobby sau a devenit si o sursa de venit suplimentar?
4. Puţin din fiecare. E o pasiune şi un hobby pe care l-aş avea oricum, dar de care mã bucur mai ales când vãd cã pot sã şi vând câte puţin pentru a avea bani de materiale noi :)



Cum a fost senzatia primei comenzi ?
5. Prima comandã a fost un motiv mare de bucurie. Nu a fost vorba de bani, ci de faptul cã cineva chiar apreciazã ceea ce fac eu.
Prima datã când am vazut pe cineva purtând nişte cercei creaţi de mine m-am simţit ca un copil care vroia sã zicã la toatã lumea "aia i-am fãcut eu :D"

Ce sfat ii dai unei persoane ce vrea acum sa devina artizan in handmade ?
6. Sã facã totul din plãcere, sã nu se intimideze şi sã încerce sã îşi creeze şi sã îşi pãstreze un stil propriu.

Ce calitati trebuie sa aiba un artizan in handmade?
7. Sã încerce sã stãpânescã cat mai bine tehnica pe care o foloseşte, sã fie perseverent, şi sã ofere produse de calitate fãcute cu grijã şi nu în grabã.







De la ce produse primeste cele mai multe si bune feed-back-uri?
8. Colierele de pasla sunt momentan cele care atrag toate privirile, desi mulţi nu prea înţeleg exact tehnica de impãslire a lânii, dar savureazã rezultatul. Deasemenea sunt foarte apreciate şi insignele mele desenate manual.








Se poate vorbi de kitsch in produsele handmade?
9. Din pacate da, kitsch-ul nu e ceva ce se produce doar în fabrici ;). Kitsch-ul înseamnã copierea unor idei şi pierderea esenţei, şi asta se poate întâmpla foarte uşor dacã încerci doar sã faci produse care "sã se vândã".

Va deveni o meserie serioasa pentru tine aceasta pasiune ?
1o. Nu prea cred. Imi place sã visez cateodatã cã pot trãi doar din ceea ce creez, dar e destul de nerealist si sunt constienta ca e doar un vis şi cã pentru a realiza un astfel de vis trebuie sã fii în primul rând un bun afacerist.





Ce proiecte ai pt viitor in calitate de artizan?
11. Momentan nu am un plan concret. Vreau sã îmi perfecţionez tehnicile pe care le ştiu, sã învaţ altele noi şi sã experimentez în continuare cu tot felul de materiale.


Multumesc Arabela pentru interviu, si sa va prezint favoritele mele dintre produsele tale (le-as purta oriunde cu aproape orice tinuta, geniale):





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu