vineri, 29 ianuarie 2010

Accesoriile lui MAC


Nume: Cãtãlina....sau Mac
Studii: fãrã legãturã cu handmade-ul (comunicare&drept)
Oraş: Bucureşti
Blog: http://accesoriilelumac.wordpress.com



1. Cum am devenit artizan în handmade : Intr-o zi am vãzut la un magazin pastã ceramicã şi am zis de ce sa nu încerc şi eu. Ehh…şi de la un pachet de pastã ceramicã şi 5 tuburi de acuarele am ajuns acum la 3 dulapuri cu materiale.




2. Ce produse se realizeazã cel mai greu: Cred cã inşiratul mãrgeluţelor de nisip ocupã cel mai mult timp. (Sunt de acord cu tine Cãtãlina, înşiratul mãrgelelor este o muncã cu multe satisfactii dar foarte migãloasã).



3. In ce îmi place sã lucrez: Am început cu pastã ceramicã, apoi cu fimo,lemn, mãrgeluţe, dantele. Imi plac toate nu pot sã mã hotãrãsc la o singura tehnica. Sunt foarte curioasã şi îmi place sã încerc mereu materiale noi. Sunt unii artizani care lucreazã doar cu un singur tip de material. Eu nu pot. Vreau sa le încerc pe toate.





4. Ce este handmade-ul pentru mine: O pasiune, hobby şi o sursa de venit.

5. Senzaţia primei comenzi: Prima comanda a venit din fericire dupã doar câteva zile de la deschiderea blogului. Am fost foarte fericitã mai ales ca au tot început sã curgã comenzile. Prima datã am vãzut pe cineva purtând un obiect MAC în mall, nu mi-a venit sa cred, îi statea atât de bine incat am ramas asa cu un zambet timp pe faţã uitandu-ma la fata respectiva. Este o senzaţie foarte frumoasã sa vezi ca munca ta este apreciata.


6. Sfat meu pentru viitori artizani: Am fost uimitã sã descopar cât de multe pot sa spun acum despre handmade, dar si cat de mult mai am de invatat. In primul rand un incepator trebuie sa se documenteze asupra tehnicii de lucru, apoi sa gaseasca cei mai buni furnizori de materiale si sa nu-si dezamageasca niciodata clientii.

7. Calitãtile ideale pentru un artizan în handmade: Imaginatie, talent, rabdare, sa fie un pic manager, un pic prieten, un pic negustor, visator, ambitios.

8. Cel mai bun feed-back l-am primit: Cu siguranta de la maci. Cerceii maci sunt foarte apreciati, la fel si celalalte accesorii cu maci, toate culorile,toate formele.









9. Mi se par kitchioase unele obiecte: Da. Kitchoase mi se par si produsele in serie pe care le face toata lumea: cirese, pasarele, fluturasi, cele facute in general din ceramica taiate cu acelasi model de cutter. Modele de cuttere sunt foarte foarte limitate, dar se pot gasi solutii pentru a schimba putin forma. La inceput esti tentat sa faci si tu ce se vinde pe piata.

10. Ce voi face cu meseria de artizan "când o sã mã fac mare": Cu siguranta nu va deveni o meserie. Nu pot sa creez asa pe banda rulanta. Nu sunt o fabrica. Trebuie sa am chef, sa am inspiratie. M-as plictisi sa fac numai handmade incontinuu 8 ore/zi. Vreau sa ramana doar la stadiu de hobby.





11. Proiectele mele de viitor:Am atat de multe ganduri, de planuri si de idei incat ar trebui sa fac ziua mai intai de 48 de ore. Vreau sa scot o coletie de gentute- ma bate gandul asta de foarte mult timp,vreau sa schimb blogul cu un magazin online, vreau sa ma ocup mai mult de prezentarea produselor. Vreau foarte multe.

12. Accesoriile handmade pot avea valoare: Sunt foarte multi oameni care apreciaza handmade-ul. Altii au impresia ca esti un biet student care ar face orice numai sa mai catige ceva in plus. Handmade-ul nu este numai o afacere. Nu zic ca partea financiara nu este importanta,dar eu ma bucur la fel de mult cand primesc un comentariu de apreciere ca atunci cand primesc o comanda. Ma bucur chiar si atunci cand cineva imi copiaza lucrusoarele, inseamna ca munca mea a fost apreciata si cuiva i-a placut atat de mult incat a incercat sa reporduca acel lucru. ¬¬¬¬Handmade-ul inseamna sa pui suflet, sa visez, sa te trezesti cu chef de lucrat, sa te bucuri mai mult ca o persoana iti poarta lucrurile decat ca ai vandut ceva, sa tii la fiecare bucatica in parte si sa-ti para rau cand trebuie sa o dai. Am pus atata pasiune in unele lucrusoare incat mi-a venit sa plang cand a trebuit sa le vand.

13. Subiectele care se întâlnesc cel mai des la accesoriile mele: Imi plac foarte mult florile, iar accesoriile cu flori pot fi asortate cu aproape toate tinutele. Ma gandesc ce mi-ar placea mie sa port, ce s-ar potrivi la tinutele mele, in functie de stare mea, de nevoile mele. Uite de exemplu, mi-am dat seama ca am nevoie de un portofel pentru marunt, mereu lasam maruntul acasa si astfel am adunat pe birou sume considerabile. Imediat am pus mana si mi-am facut un portofel pentru marunt (si o mica colectie).
Acum am prins o pasiune pentru accesoriile cu iz vintage si pentru dantele. Sunt atat de frumoase si de romantice...









Multumesc pentru interviu!

2 comentarii:

  1. foarte fain interviu, raspunsuri interesante, poze si produse dragute :) bravos Mac (si Peltic Art)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru incurajari, sper sa-ti placa si artizanii ce vor urma sa fie prezentati.

    RăspundețiȘtergere