duminică, 24 ianuarie 2010

ALINA PREDESCU: BUBUZLAND

Alina Predescu
BUBUZLAND

http://www.bubuzland.blogspot.com/

www.bubuzland.blogspot.com

Articolul-interviu va aparea in numarul 4, din luna februarie al revistei ARTe.

1. Care sunt satisfacţiile cele mai frumoase pe care le primeşti din aceastã “meserie” de artizan hand-made?

Cea mai mare satisfacţie o am atunci când cineva se opreşte, se uitã şi zâmbeşte la produsele mele. Dar cea mai frumoasã senzaţie este atunci când o persoanã strãinã, sau un prieten poartã un accesoriu realizat de mine. Aceste lucruri, pentru unii par neimportante, pe mine mã motiveazã sã creez în continuare.

2. De ce o persoanã trebuie sã aprecieze mai mult produsele handmade în comparaţie cu cele comerciale, japonismele?

Când realizezi un produs handmade nu îţi foloseşti numai mâinile, mintea sau imaginaţia, pui şi suflet, le faci din inimã, de aceea şi fiecare produs realizat este unic, poate în linii mari sã seamene cu un altul însã dacã îl priveşti în detaliu îţi dai seama cã este un produs unicat, fãcut cu multã migalã şi atenţie. Atunci când vãd o amprentã rãmasã pe o broşã mã gândesc cã acel artizan s-a chinuit sã o realizeze, lucrând cu mult sârg şi bunãvoinţã.

3. Pot fi considerate produsele handmade un kitsch?

Unele produse handmade pot fi considerate astfel; mã gândesc aici la multitudinea de produse care se aseamãnã între ele, care parcã se copiazã unele pe altele. Cred cã atunci când persoanele rãmân în panã de imaginaţie, se inspirã de la ceilalţi.

4. Care sunt formele cel mai des întâlnite la produsele tale, şi mai ales de ce ?

Cel mai mult îmi place sã realizez broşe ce imitã personaje de desene animate, aşa am şi început. Pe ele le fac cu cel mai mare drag pentru cã în ele ma regãsesc. Îmi place sã cred cã în fiecare dintre noi se mai gãseşte mãcar un pic din copiii care eram odatã şi de aceea, prin produsele realizate de mine, readuc la viaţã personajele cele mai îndrãgite din desenele animate care ne-au colorat copilãria.

5. Prin ce calitãţi se defineşte un bun artizan?

Talent, creativitate şi imaginaţie, un trio perfect pentru a putea pune în practicã cele mai reuşite idei.

6. De ce ai ales aceastã “meserie” de artizan handmade?

Pentru mine nu este o meserie, este un hobby. O fac din plãcere nu pentru bani. Îmi place sã îmi ocup timpul cu ceva relaxant şi în acelaşi timp folositor şi placut, atât pentru mine cât şi pentru cei din jur.

7. Vei rãmãne artizan handmade şi în viitor?

Cred cã da, va fi mereu un hobby, un mod de a mã relaxa în timpul liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu